I kriminalomsorgen vil arbeidsgruppen som følger opp Rambøll-rapporten besøke en rekke enheter i den nærmeste tiden. Målet er sammen med ledere, tillitsvalgte og vernetjenesten å sette psykisk helse og belastninger i jobben på dagsordenen – vi ønsker at det blir «ufarlig» å snakke om dette!

God kommunikasjon skaper en atmosfære preget av gjensidig respekt, forståelse og åpenhet. Sosial støtte og et omsorgsfullt arbeidsmiljø er svært viktig som beskyttelsesfaktor for oss alle. 

Funn i kartleggingen av psykiske belastningsreaksjoner i kriminalomsorgen viser at 6 av 10 er helt eller delvis enige i at de «mindre», hverdagslige påkjenningene på jobb påvirker hvordan man har det og føler seg (61 %). Nesten halvparten svarer at de hverdagslige påkjenningene har like stor påvirkning på dem som større, voldsomme hendelser, som trusler eller fysisk vold (48 %).

I virksomhetsplattformen

https://virksomhetsplattformen.dfo.no/local/virksomheter/login/index.php

   ligger en times e-læring om «stress- og krisereaksjoner» utarbeidet i samarbeid mellom KRUS og  RVTS (Regional ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging).
Alle ansatte kan gjennomføre dette når passer og når de ønsker det. Alle enheter oppfordres til å bruke det enten 10. oktober eller ved en passende anledning i løpet av ukene 39-42 (i personalmøter eller lignende).

På Verdensdagens hjemmeside ( www.verdensdagen.no) ligger gratis digitalt materiale til markeringen. Under «Ressurser og verktøy» ligger blant annet plakater og informasjonsmateriell som kan lastes ned gratis. Under fanen «Lag en markering» finner du «bruksanvisning» til hvordan du kan lage en markering. Alle som lager en markering oppfordres til å registrere den på nettsiden. 

Over 3000 skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og ildsjeler over hele landet har allerede mobilisert til en felles innsats mot ensomhet og utenforskap i høst. Engasjementet er tydelig og voksende. Det synes, og det betyr noe.

Mottoet for Verdensdagen i år er Vi trenger å snakke mer sammen. #gi8minutter
Du oppfordres til å sette av 8 minutter til å ringe noen du bryr deg om - hver dag. Det er enklere enn du tror, og betyr mer enn du aner.