Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Besøke mamma eller pappa i fengsel

visit

Når du skal på besøk i et fengsel må du må ringe og avtale tid på forhånd. Alle skal ha legitimasjon som viser hvem de er. De som er under 15 år må alltid komme sammen med en voksen.

Det varierer litt fra fengsel til fengsel hva du kan ta med deg. Hvis det er noe du kunne tenke deg å ta med, men som du er usikker på om er tillatt, er det bare å ringe og spørre. Hvis du synes det er vanskelig å ringe selv, kan du be en annen om å gjøre det. Du kan for eksempel spørre om det er lov å ta med tegninger eller om du kan ta med noe mat? Kanskje du har lyst til å ta med et spill dere kan spille sammen? Fengselet tillater vanligvis at besøkende tar med mat som blir spist i løpet av tiden dere er sammen.

Når dere kommer fram til fengselet ringer dere aller først på ei ringeklokke. Så blir dere bedt om å si hvem dere er – og hvem dere skal besøke. Når dere kommer inn vil de som jobber i fengselet hilse på deg og det kan hende de også vil undersøke det dere har med dere. Noen steder har de en metalldetektor som piper hvis du har noe av metall på deg når du går gjennom den. Den er akkurat slik som de du kanskje har sett de har på flyplassene.

Når dere har låst inn vesker og klær i et skap blir dere vist inn i besøksrommet hvor dere kan være sammen med den dere skal besøke. I noen fengsler kan man være på rommet til mamma eller pappa, men det vanlige er at det er egne rom for besøk.

Hvis du lurer på hvordan rommet til mamma eller pappa ser ut kan dere spørre om å få lov til å se det. I noen få fengsler er det overnattingsmuligheter for de som har veldig lang vei å reise. Huset dere da sover i heter besøkshus.


Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk