Flere av fengselets ansatte er også i karantene, samt en innsatt. Av hensyn til sikkerheten kan kriminalomsorgen ikke gi konkrete tall om hvor mange ansatte eller hvor stor andel som er smittet. Det er ikke kjent hvordan smitten har kommet inn i fengselet. 

Ansatte som er i karantene eller som er hjemme med symptomer er enten testet eller har bestilt test. 

Fengselet og kriminalomsorgen sør arbeider nå for å sikre en fortsatt forsvarlig drift av fengselet, også om antallet smittede skulle komme til å øke. Ansatte overføres fra andre fengsler for å opprettholde driften. Drammen fengsel har høyt sikkerhetsnivå og plass til 54 innsatte. I øyeblikket er det 45 innsatte. 

Fengselet har nå som hovedregel stanset alle besøk, permisjoner, nyinnsettelser og fremstillinger. Også skole og verksted  er stengt inntil videre. Det vurderes også fremskutt løslatelse av innsatte. Politiet, Drammen kommune og Fylkesmannen i Viken holdes løpende orientert om situasjonen. 

Pårørende

Pårørende kan henvende seg til kriminalomsorgens pårørendetelefon, tlf. 40 43 88 88 for generell informasjon om situasjonen.

Pårørendetelefonen vil holde åpen åpent lørdag 7. november og søndag 8. november kl. 10-17, i tillegg til ordinære åpningstider (hverdager kl. 09-15). 

Personopplysninger eller spesifikk informasjon om innsatte og ansatte vil ikke bli gitt ut.

Oppdatert informasjon

Kriminalomsorgens hjemmesider vil bli oppdatert så fort det foreligger ny informasjon om situasjonen.

For media